Hogyan és mikor találkoztál a szervezettel? Hogyan kapcsolódtál be a NIT életébe?
Szabó Bálinttal lassan 2 éve ismerkedtem meg, kezdetektől láttuk, hogy számos közös érdeklődési területünk van (ilyen volt pl. az innováció az oktatásban, vagy a fiatalok tanítása, fejlesztése.) Ennek köszönhetően az elmúlt szűk két évben számos közös projektünk volt: Digitális Valóságok Konferencia tervezés és szervezés, Corvinus Innovation Research Centre, YZ Folyóiratba publikálás, InnoFest szervezés, és még sorolhatnám. Közös projektjeink által kerülhettem be a NIT életébe, hálás vagyok, amiért ma már az elnökség tagjai között lehetek.
Jelenleg a NIT-en kívül mivel foglalkozol még? Korábbi tapasztalataidat hogyan tudod kamatoztatni ebben a szervezetben?
Gimis éveim alatt 4 évig vezettem iskolám tudományos diákkökért, illetve harmadmagammal megalapítottam a TudÁShow tudománynépszerűsítő csoportot, akikkel több tucat hazai és határon túli előadást, kísérleti bemutatót tartottunk. Szintén gimis éveim alatt a Kutató Diákok Mozgalmának Műszaki és Reáltudományi Tagozatának tagozatvezetője lehettem. Egyetemre kerülésem után alapítottam a Tudományos Piknik Tudománykommunikációs csoportot, melynek 3 évig, a covid beköszöntéig voltam elnöke. A távoktatás beköszöntekor megalapítottam az OKTONDI social startupot (OKTatás ONline DIgitálisan), melynek azóta is elnöke vagyok, illetve pl. beálltam óraadóként fizikát tanítani 4 osztály számára. Az elmúlt közel 10 év számomra emberek motiválásáról, összefogásáról, 1-1 nemes cél közös eléréséről szólt. Leginkább ezeket a képességeimet szeretném a NITen belül is kamatoztatni.
Mi a legnagyobb motivációd szervezeti és egyéni szinten?
“Ha olyan célt akarunk elérni, melyet még sosem értünk el, olyan dolgokba kell fognunk, melyeket korábban sosem tettünk.” Fő célom, hogy nap, mint nap jobb legyek tegnapi önmagamnál, folyamatosan legyőzzem saját magam korlátait, folyamatosan tanuljak.
Szeretném a fiataloknak bemutatni, hogy a tudomány szexi, szerethető, érthető, a mindennapi életük része. Szeretném segíteni a szülők, tanárok és diákok munkáját alternatív programokon keresztül. Szeretném, hogy leendő gyerkőceim 12-15 év múlva egy olyan oktatási rendszerbe tudjanak járni, ami sokkal jobban alkalmazza a jelen kor adta  lehetőségeket (pl. biohacking, AI stb.).
A szervezetet szeretném építeni kapcsolataim, tudásom és képességeim által, szeretném, ha a sok remek általunk szervezett program sokkal sokkal több fiatalhoz érne el, elsősorban a social média adta lehetőségeket kiaknázva.
Hogyan indult a közös munka? Mik lesznek a Te főbb tevékenységi köreid?
A csapat zseniális, rengeteget lehet tőlük tanulni, inspirálódni. Az én legfőbb célom tudományos NIT-TOK influenszerek képzése lesz, akik méltón tudják a social médiában, elsősorban a TIkTokon képviselni a szervezetet, bemutatni azokat a programokat, melyeken a diákok részt tudnak venni. Q1-ben ezen képzés kidolgozása folyt.
Célom a láthatóság növelésén felül innovációs és oktatáshoz köthető projektek megvalósítása.
Ha egy dolgot kellene kiemelned, mi lenne az az egy szemlélet, gondolat, meglátás, amit szeretnél elmélyíteni a szervezetben vagy amit kifejezetten szívügyednek tekintesz?
“Ha olyan célt akarunk elérni, melyet még sosem értünk el, olyan dolgokba kell fognunk, melyeket korábban sosem tettünk.” A hagyományok megtartása mellett szeretnék segíteni minél több új utat, lehetőséget, együttműködést nyitni, teremteni.
Egy érdekes dolog rólad (kedvenc könyv, kedvenc idézet, kedvenc állat stb., különleges hobbi). 
Szeretem a jó kávét. Nagyon nagyon nagyon.  🙂 Kávé nélkül el sem tudnám képzelni az életem. Szeretek sztereotípiákat rombolni (pl. a TikTok a buta fiatalok platformja / nőként ne menj fizikusnak), szeretek értéket teremteni.  Szerintem a mentális egészséghez hozzátartozik a testi egészség is, így nagy hangsúlyt fektetek a rendszeres edzésre akkor is, ha ez néha hajnali keléssel jár. 🙂

Maximalista vagyok, igyekszek mindig minden tőlem telhetőt megtenni, de nagyon szeretem és fontosnak tartom az életemben ezt az idézetet: “Készen áll a ló a csata napján, de az Úr adja a győzelmet.” (Biblia – Példabeszédek 21:31)

Ez is érdekelhet