fbpx

A projektről

A Közéleti Mentorprogram célja, hogy országos szinten gyűjtse össze a tehetséges és a közélet, valamint a társadalmi ügyek iránt fogékony fiatalokat. A résztvevők számára közéleti képzési hétvégéket szervezünk, ahol kézségfejlesztő tréningeken és interaktív kerekasztalbeszélgetéseken vehetnek részt, mintaprojekteket hozunk létre közösen, amelyek egy-egy, a fiatalokat érintő kérdésre, problémára kínálnak megoldást.  Látóutakat szervezünk piaci, civil és állami intézményekbe, valamint mentorok segítségével fejlesztjük a résztvevők kompetenciáit.

Az első mentorprogram 2020. februárjában vette kezdetét és 2020. szeptemberében zárult, míg második évadunk 2020. októbere és 2021. júliusa között zajlott.

sárga_pont
Névtelen terv (3)
kék_kocka

Milyen új élmények várnak rám?

  • Online előadások és képzések: A helyi mentorok koordinálásával megjelennek az ifjúságpolitikai alapok, társadalomtudományi ismeretek, készség és kompetenciafejlesztések, a time management, a projektvezetés vagy éppen a különböző kommunikációs technikák egyaránt.
  • Önkéntesakciók: A projekt régiós programelemének célja, hogy a fiatalok a gyakorlatban is megtapasztalják a társadalmi felelősségvállalás fontosságát, valamint erősítsük a köztük lévő kooperációs folyamatokat, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy az önkéntesség kultúrája a mindennapi gondolkodásuk részévé váljon.
  • Látóutak: A látóutak közül egyet régiós szinten, egyet pedig országos szinten szervezünk meg a mentoráltak számára. A felkeresett intézmények között megtalálhatók lesznek települési, megyei, régiós és országos szinten működő intézmények a forprofit, a nonprofit és az állami szektorból egyaránt.
  • Közéleti hétvégék: A tervezett négy hétvégi program témái szintén egy egységes képzési ívet írnak le, ahol a tematikák összekapcsolódnak és egy egységes ívet írnak le.

 

A jelentkezés alsó korhatára a betöltött 16. életév, míg felső korhatára a betöltött 29. életév.

Jelentkezni 2021. 08. 23. – 2021. 09. 12. között az alábbi linken lehetséges:

hírek