fbpx

A fiatalok közéleti aktivitása a tehetséggondozáson keresztül teljesedhet ki igazán

Névtelen terv (8)
A közösségükért tenni akaró fiatalok számára indít mentorprogramot a Nemzeti Ifjúsági Tanács. Féléven keresztül negyvenkét tehetséges fiatalnak lesz lehetősége saját képességeit fejleszteni mentorok segítségével. A program alatt pedig saját közösségeikben fogják segíteni kortársaik bevonását, érdeklődésük és közéleti aktivitásuk felkeltését.

“A fiatalok esetében sajnos alacsony a társadalmi kezdeményezésekhez való kapcsolódás és jellemzi őket a közéleti passzivitás. Erre megoldást jelenthet, ha fokozatosan látunk hozzá a fiatalok szemléletének formálásához, akár egy tehetséggondozó programon keresztül.”

– mondta el a közéleti mentorprogram kapcsán Hegedüs Zoltán, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke.

A leendő kiválasztottak négy alkalommal képzéseken és szemléletformáló előadásokon vesznek részt. Mintaprojekteket hoznak létre közösen, amelyek egy – egy a fiatalokat érintő kérdésre, problémára kínálnak megoldást. Szervezett látóutakon pedig vállalati és civil szereplőkhöz, valamint állami intézményekbe látogatnak majd el.

A mentorprogram februárban egy több napos tréninggel kezdődik, ahol a résztvevők megismerhetik egymást és a közéletben már “élesben” is bizonyított mentoraikat, akikkel havonta legalább két alkalommal fognak találkoznak.

Tudj meg többet és jelentkezz!