Ismét ülésezett az Országos Diákparlament január 31. és február 2. között. A tavaly ősszel megrendezésre került megyei diákparlamenteken az iskolák küldöttei megválasztották a diákság küldöttjeit, valamint az Országos Diáktanács tagjait és póttagjait. 

Az ODP pénteken tartotta nyitó ülését. Itt szervezetünk elnöke, Hegedüs Zoltán bemutatta a Nemzeti Ifjúsági Tanács működését, valamint a diákokhoz való kapcsolódási pontjait, különös tekintettel az „Építsd fel” programra.

A szombati napon szekciókban folytatódott a munka, szervezetünk részéről Kovács Péter alelnök, Szabó Bálint elnökségi tag és Taraczközi Anna „Szólj bele” projektvezető is szekcióvezetőként segítették a fiatalokat az ajánlások megfogalmazásában.

A vasárnapi záró plenáris ülésen elfogadott 45 ajánlás között felmerült a tanulmányi és az e-napló rendszerek fejlesztése, a kollégiumi szobák felszerelésének modernizálására, a Nemzeti Alaptanterv szervezett kereteken belül való megismertetésére, a pedagógusok elleni verbális és fizikai bántalmazások megakadályozására és megelőzésére vonatkozó ajánlások, az oktatási rendszerek infrastrukturális fejlesztése, a diákönkormányzati vezetők országos regisztrációs adatbázisának létrehozása, valamint a nulladik órával kapcsolatos egyetértési jog kiterjesztése is.  A 2017-ben elfogadott ajánlások eredménye képpen mostantól nem három, hanem kétévente ülésezik majd az Országos Diákparlament. A záró plenáris ülés végén a küldöttek közfelkiáltással támogatták, hogy a következő alkalomra szintén Székesfehérváron kerül sor.

Ez is érdekelhet