fbpx

A Hét önkéntese: Horváth Csongor

Névtelen terv (8)

Hotváth Csongor Az Országos Diáktanács Komárom – Esztergom megyei tagja. A Komáromi Diákönkormányzatok Városi Szövetsége (DiViSz Komárom) ügyvezető elnöke.

A diákérdekképviselet és az önkéntesség mindig is szerves része volt, és a mai napig is az a mindennapjaimnak. A Komáromi DiViSzben lassan 6 éve foglalkozom önkéntes munkával, a városunkban tanuló fiatalok képviseletével és a lokális diákélet fejlesztésével. Három éve pedig tagja vagyok az Országos Diáktanácsnak. Véleményem szerint nagyon fontos, hogy a “semmit rólunk nélkülünk” elv alapján gondolkodjunk és éljünk a fiatal éveinkben. Mindennapi munkám során is nagy motivációt jelent a számomra, hogy népszerűsítsem a fiatalok körében az önkéntességet valamint a diákok mindennapi problémáit közvetítsem a helyi és országos döntéshozók felé.

Diákprogramok szervezésével magunk fiataloknak szeretnénk minél tartalmasabb diákéletet teremteni, hiszen ezek által életre szóló élményeket élhetünk át. Ez a fajta önkéntes munka az évek során rengeteg jó barátot és szép emléket hozott magával az én életemben is, ezért mindenkit csak biztatni tudok, hogy próbálja ki magát hasonló közegben.