1998-ban születtem Miskolcon, de gyermekéveimet Tiszalúcon töltöttem, ugyanis megszakítás nélkül ezen településen éltem. Életemben az első változást az hozta, hogy az általános iskola elvégzését követően a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában kezdtem meg a középiskolai tanulmányaimat. Nemcsak a tanulás kötött a városhoz, hanem a hétköznapjaimat is Tokajban töltöttem, mivel tanulmányaim alatt mindvégig a Gróf Széchenyi István Középiskolai Kollégium lakója voltam.

Önkéntes pályafutásom mondhatni itt kezdődött, ugyanis rendszeresen részt vettem a kollégiumi közösségi programok megszervezésében, amellyel társaink kulturális élményeinek gyarapodásához járultam hozzá. A lelkesedésem tovább fokozódott, amikor bekapcsolódtam az iskola rendezvények megszervezésében is. A legmegtisztelőbb számomra az volt, hogy részt vehettem több alkalommal az iskola hagyományos jótékonysági báljának megszervezésében. Jó érzéssel töltött el az, hogy tudok segíteni másoknak akár egy rendezvény sikeres megvalósításával. A tanulmányaimmal párhuzamosan tagja voltam a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Tokaji Alapszervezetének, ahol elsősegélynyújtó tanfolyamokat szerveztünk, véradásokat népszerűsítettünk, illetve kampány filmben is szerepeltem, hogy segítsem ezzel is a szervezet munkáját.

A tanulmányaimat 2020-ban fejeztem be Tokajban. Az utam visszavezetett Tiszalúcra, ahol jelenleg is élek. A tanulmányom és a munkám, ugyan Miskolchoz köt, de a szívem a nagyközségé. Pont ezek a gondolatok motiváltak, amikor hazatértem és kerestem a lehetőséget, hogy megmutassam kortársaimnak lakóhelyünk értékeit, illetve segítségem őket a már meglévő tapasztalataimmal. Így jutottam arra megállapításra, hogy barátaimmal közösen tegyünk valamit szeretett nagyközségünkért. Így hoztuk létre a Tiszalúc Jövőjéért! csoportot, akikkel azon fáradozunk, hogy a fiatalokat megismertessük a településünk kulturális, természeti kincseivel. Emellett olyan programokat szervezzünk számukra, amelyekkel itt telepednek le és nevelik fel gyerekeiket.

Számomra a fiatalság mellett nagyon fontos az is, hogy az idősebb generációval is foglalkozzunk, így a programjaink számos eleme tartalmazza azt a lehetőséget, hogy a fiatalok és idősek közötti generációs szakadékot lebontsuk. Ezen projektnek köszönhetően ismerkedtem meg a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal és programrajaival. Sajnos a személyes jelenlétű rendezvényeinken nem tudtam részt venni, de már több olyan online rendezvényüket is megtekintettem, amelyek érdeklődési területemnek megfelelnek. Alig várom, hogy jövőre folytatódjon a Légy tudatos! Fenntarthatósági projektjük. Fontos a zöld szemlélet kialakítása mi ezért is dolgozunk a Tiszalúc Jövőjéért! csapatával. Ha valaki megkérdezi tőlem, akkor elmondhatom, hogy jól érzem magam tartalmasan telnek a hétköznapjaim. A tanulás és a munka egyben fárasztó, de az, hogy másokon segítek, önkétességet vállalok olyan energia impulzust ad, amellyel könnyedén vészelem a legrosszabb napjaimat is.

Ha szeretnéd megismerni ezt az érzést, akkor csak javaslom menj és keress egy helyet, ahol tehetsz másokért, segíthetsz másoknak!

Ez is érdekelhet