Fontosnak tartod demokráciát és érdekel az EU? Szeretnél részt venni közös jövőnk alakításában? Alapvető számodra, hogy a fiatalok szavazzanak? Ha igen, akkor ez a lehetőség Neked való!

Két önkéntest keresünk, akik betöltik a Stand For More in 24 elnevezésű új európai választási projekt nagykövet szerepét. A projekt célja, hogy a 2024-es európai választások előtt növelje az ifjúság tudatosságát és választási részvételét.

Nézd meg a korábbi EYCA-projekteket, hogy tisztább képet kapj az új kampányról: Give a vote (2019-es európai választások) és a #StandForSomething (Európa jövőjéről szóló konferencia).

Mi lesz a nagykövetek szerepe?

 Az európai választásokhoz kapcsolódó kétféle rendezvény megszervezése. Az első rendezvénytípus fókuszában a fiatalok uniós választások iránti érdeklődésének informális és szórakoztató módon történő felkeltése áll. A második rendezvénytípus a választásokon induló jelöltek és a fiatal szavazók közötti vitát foglalja magában. Fő kritérium a kreativitás, hogy minél több fiatal állampolgárt érjen el a kampány.

 Európa-szerte összesen 50 kerül kiválasztásra. Mindannyian a saját rendezvényeiteken dolgoztok majd, de egy nagyszabású kampány részesei lesztek, amely 17 különböző országban zajlik majd.

 2023. július 24-28. között részt vehetsz egy találkozón Torinóban, Olaszországban (minden költséget megtérítünk), hogy megismerkedj a projekttel, az EU-val és az európai választásokkal. Megismerkedsz a többi nagykövettel is, akikkel
megoszthatod ötleteidet. A projekt során online képzéseket is szervezünk, hogy hasznos készségeket és ismereteket adjunk át Neked: média és kommunikáció, hogyan lépj kapcsolatba az uniós intézményekkel, választáselmélet stb.

 Mindenekelőtt az európai demokrácia alakításában fogsz részt venni. Több száz fiatal választópolgárral lépsz majd összeköttetésbe, továbbá felveszed a kapcsolatot politikusokkal is.

Miknek kell megfelelned?

 18-23 év közötti életkor és lakj Magyarországon.

 Légy lelkes, hogy megszólítsd az ifjúságot, hogy meghallgasd/beszélgess velük az európai választásokról és megoszd velük a ifjúsági részvétel iránti lelkesedésedet.

 Rendelkezz jó angol nyelvtudással (hogy kommunikálhass a többi nagykövettel Európa-szerte).

 2023. júliusától 2024. májusáig kell részt venned a projektben. Természetesen nem leszel minden nap elfoglalva, de legyen időd arra, hogy hozzájárulj a programok szervezéséhez és más eseményekhez való csatlakozáshoz.

 2023. július 24-28. között részt kell vegyél a projektindító képzésen Torinóban, Olaszországban. Létfontosságú, hogy minden nagykövet jelen legyen ezen a találkozón, mivel itt fogunk mindent elmagyarázni a kampányról.

 Légy izgatott, hogy részt vehetsz az európai demokrácia alakításában. Az előzetes tapasztalat nem követelmény; a lelkesedésed és a tettrekészséged a lényeg!

 A jelentkezésed napján érvényes európai ifjúsági kártyával kell rendelkezned.

Hogyan jelentkezhetsz?

1. lépés

Vegyél fel egy videót magadról (legfeljebb 2 perc). Kérlek mondd el nekünk, hogy:
 Miért érdekel, hogy csatlakozz a kampányhoz?
 Milyen ötleteid vannak fiatalokat elérésére, hogy lelkesítsd őket a szavazással kapcsolatban?
 Mit gondolsz, hogyan fog segíteni neked ez a tapasztalat? Hogyan tudnál hozzájárulni ahhoz, hogy ez a tapasztalat minden érintett számára hasznos legyen?

2. lépés

Töltsd fel a videót a YouTube-ra (javasoljuk, hogy a videó ne legyen nyilvános, így csak azok láthatják, akikkel megosztod a linkjét).

3. lépés

Töltsd ki ezt a jelentkezési lapot, és ne felejtsd el mellékelni a YouTube linket 2023. május 31-én, szerda 23.59-ig. A válaszra néhány napon belül számíthatsz tőlünk. Előfordulhat, hogy felvesszük veled a kapcsolatot egy gyors beszélgetés céljából, hogy meghozhassuk a végső döntést.

Ez is érdekelhet