A PRIME („Promoting and Improving Existing Methods of Youth Participation” 2022-1-HU01-KA220-YOU-000089532) projekt második személyes találkozóját tartották Kolozsváron január 22-24. között. A projektben Magyarország, Románia és Szlovákia képviselőivel együtt diákönkormányzatokat segítő képzésanyagot készítünk középiskolások számára. A projekt félidőben: a kutatások mindhárom ország területen elkészültek, a képzés anyaga pilot verzióban és a tanulmányok, kiadványok is készülnek.

A PRIME Projekt célja a hatékonyabb diákrészvétel növelése az iskolák életében továbbá a hatékonyabb diákképviselet elérése. A projekt első része egy igényfelmérés volt, ahol a diákoknak és a tanároknak a diákönkormányzatokkal kapcsolatos elvárásait mérték fel. Ennek alapján elkészült egy tananyag, melyet a diákönkormányzatok, az ezeket segítő tanárok és az ifjúsági munkások felhasználhatnak a munkájukban, működésükben.

A kolozsvári találkozó célja egy szakmai összejövetel volt, ahol a tananyag fejlesztők bemutatták a képzés anyagát. A projekt eredménye a tananyagok online és offline akkreditálása lesz, amely mindenki számára elérhető és használható lesz, akár e-learning, akár személyes jelenléttel zajló képzések alkalmából. 

A találkozón jelen volt az egyetemi konzorcium (a Pécsi Tudományegyetem és a komáromi Selye János Egyetem) a diákszervezeti konzorcium (a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a MAKOSZ és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata), továbbá a projekt vezetőtanácsának képviselője dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa. A Pécsi Tudományegyetemet dr. Fedeles Tamás rektorhelyettes, a Selye János Egyetemet dr. Juhász György rektor, a Sapientia EMTE-t pedig dr. Tonk Márton rektor úr képviselte.

Kövesd a www.diakerdekkepviselet.hu oldalt és ne maradj le a legújabb hírekről!

A PRIME projektet az Erasmus+ támogatta.

 

Ez is érdekelhet