Február 2-4. között a festői Verőcén találkoztak az V. Közéleti Mentorprogram fiataljai, ahol a csapatépítés és a soft skill fejlesztő tréning mellett a közéleti témák is fókuszba kerültek. Mohay Gergellyel, a Kulturális és Innovációs Minisztérium főosztályvezetőjével és Köteles Ádámmal arról beszélgettek, hogy hogyan is működik a hazai önkormányzati rendszer. A hat divízió – nemzetpolitikai, nemzetközi, önkéntes (voli), diákérdekképviseleti , politika elméleti, ifjúsági részvétel – pedig párhuzamosan dolgozott az projektjeiken.

A pénteki napon csapatépítő programokon vehettek részt a KMP ötödik kiadásának mentoráltjai. Az ismerkedős játékok után, bizalmi és stratégiai próbák elé állították a csapatot a játékvezetők. Szombaton a közéleti párbeszéd és a divíziós projektmegbeszélések ölelték fel a napot. Délelőtt Hogyan működik a hazai önkormányzati rendszer? címmel tartott kötetlen beszélgetést Mohay Gergely, a Kulturális és Innovációs Minisztérium főosztályvezetője és Köteles Ádámmal. Ezután hat külön kis csoportra oszolva, a divíziók megkezdték a projektek tervezését. Délután ismét tréningen vehettek részt a mentoráltak, ahol stratégia, csapat és egyéni játékok során fejlesztették projektmenedzselési, problémamegoldó és kommunikációs készségeiket. Este pedig a Hallgatói Magazin tartott interaktív előadást arról, hogy hogyan lehet elindítani egy médiumot. Vasárnap Kovács Péter, a NIT elnöke zárta az eseményt, összegezte a hétvége legfontosabb mozzanatait és minden résztvevőnek sok sikert kívánt a projektek megvalósításához. 

Ez is érdekelhet
Olvass el

Félidőben a PRIME projekt!

A PRIME („Promoting and Improving Existing Methods of Youth Participation” 2022-1-HU01-KA220-YOU-000089532) projekt második személyes találkozóját tartották Kolozsváron január…