Szervezetünk második alkalommal rendezte meg a Diákönkormányzatok Országos Találkozóját, idén először Kecskeméten. Az eseményen együttműködési megállapodást írt alá a szervező Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) és az Oktatási Hivatal elnöke, mellyel új lendületet kapott és még több lehetőséget kínál a települési és iskolai diákönkormányzatok, valamint az azokat segítő szakemberek számára a PRIME-projekt.

A megállapodás tartalma egy közös program, ami a diákönkormányzati munka gyakorlati oldaláról nyújt képzést a diákoknak, a felkészítő pedagógusoknak és az önkormányzati ifjúsági referenseknek, így erősítve a partnerséget a felek között.

A PRIME („Promoting and Improving Existing Methods of Youth Participation” 2022-1-HU01-KA220-YOU-000089532) keretében az Oktatási Hivatal megyei szervezeti egységei is támogatást nyújtanak, valamint különböző rendezvényeken is megjelennek közösen. A program nem csak az anyaországi, hanem a határon túli diákoknak és pedagógusoknak is elérhető.

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy a demokratikus döntési folyamatok és a kulturált érdekérvényesítés jelen legyen egy iskola, annak közösségének működésében.

Az megállapodás értelmében a diákok komplexebb segítséget kapnak abban, hogy miként szervezzék a diákönkormányzataik életét, alapozzák meg a kulturált érdekképviseletet, hatékony tárgyalópartnerévé válva ezzel a pedagógusoknak, intézményvezetőknek.

A II. Diákönkormányzatok Országos Találkozóját Bács-Kiskun vármegye székhelyén, a helyi Ifjúsági Fesztivál programsorozatának részeként rendezték meg. Kovács Péter, a NIT elnöke az esemény nyitónapján szintén együttműködési megállapodást kötött Kecskemét képviseletében Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel, amelynek értelmében szervezetünk és a város kölcsönösen támogatja egymást például a fiataloknak szervezett rendezvények kapcsán.

Ez is érdekelhet
Olvass el

Félidőben a PRIME projekt!

A PRIME („Promoting and Improving Existing Methods of Youth Participation” 2022-1-HU01-KA220-YOU-000089532) projekt második személyes találkozóját tartották Kolozsváron január…