2024. július 1. és december 31. között Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztjét. Az időszak egyik kiemelten fontos eseményeként készülünk a 2024. szeptember 7-11. között Budapesten megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Konferenciára, amelyre 30 ország közel 300 résztvevőjét várjuk. Az ifjúsági fórumon a téma iránt érdeklődő fiatalok, döntéshozók és ifjúsági szervezetek képviselőinek lehetősége nyílik ajánlások, stratégiák és konkrét megoldások megfogalmazására és kidolgozására a vidéki, korlátozott lehetőségekkel rendelkező fiatalok életminőségének javítása érdekében.

Ha te is szívesen részt vennél a fórumon és facilitátorként vagy harvesterként segítenéd a munkacsoportok működését, várjuk jelentkezésed a pozíciókra!

Mi lesz a feladatod?

Facilitátorként részt kell venned majd az előkészítő beszélgetéseken, a konferencián pedig a feladatod lesz, hogy a 20-25 fős munkacsoportodban irányítsd a párbeszéd folyamatát és támogasd a tagokat a közös javaslatok kialakításában. Harvesterként a te feladatkörödbe tartozik majd a munkacsoportok diskurzusainak és eredményeinek nyomon követése, lejegyzése és a vezető facilitátorok felé történő kommunikálása.

Kiket várunk?

A facilitátori pozíciók betöltéséhez szükséges, hogy releváns tapasztalattal rendelkezz különböző profilú és nemzetiségű csoportok koordinálásával, valamint workshop tartásával kapcsolatban. Szükséges, hogy hatékony tervező és szervező legyél, harvesterként pedig jó elemző-és íráskészséggel rendelkezz. Fontos, hogy ismerd az európai ifjúsági területet és előnyt jelent korábbi részvétel az Európai Ifjúsági Párbeszédben. A konferencia munkanyelve az angol, így kérünk, akkor jelentkezz, ha élő nyelvtudással rendelkezel!

Hol és hogyan jelentkezz?

Amennyiben csatlakoznál a konferenciához, küldd el az alábbi dokumentumokat 2024. június 19-ig az euyc.hu24@kim.gov.hu címre:

–        önéletrajz;

–        egy rövid videóüzenetet (max. 1 perc angol nyelven), amelyben kifejted, hogy miért pályázol erre a pozícióra, és milyen innovatív megközelítéseket tudnál bemutatni az eseményen;

–        egy kísérőlevél, amelyben bemutatod releváns tapasztalataidat, valamint megválaszolod az alábbi kérdéseket:

1.  Milyen képzettséggel és tudással rendelkezel, mint facilitátor/harvester a nemzeti vagy európai szintű ifjúsági tevékenységekre és/vagy politikai eseményekre, különösen a strukturált/EU ifjúsági párbeszédre vonatkozóan? (videó referencia linket is csatolhatsz)

2. Milyen ismeretekkel rendelkezel a társadalmi befogadás témakörében és vidéki fiatalok témájában? Kérjük, jelöld meg az általad preferált tematikus területeket!

A felhívás teljes szövege elérhető itt.

Köszönjük a jelentkezésed, bízunk benne, hogy a konferencián veled is találkozunk!

Ez is érdekelhet