A nagyvilág számára talán kevésbé, de nekünk történelmi pillanat a mostani: megjelent a NIT által kiadott folyóirat első száma!

Hosszú hetek, sőt hónapok munkáját publikáljuk most. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segített, hogy megszülethessen ez a hiánypótló szakmai folyóirat: a szerkesztői stábnak, a lapban publikáló szerzőknek és nem utolsó sorban az operatív csapatnak, amelynek tagjai az elejétől a végéig összefogták a munkafolyamatokat.

Hosszas beszámoló helyett álljon most itt szervezetünk elnökének, Hegedüs Zoltánnak a köszöntője, aki megálmodta és a többiekkel kézenfogva meg is alkotta egykori elképzelését:

“Kedves Olvasó!

Talán a Nemzeti Ifjúsági Tanács leghosszabb időn át tervezett projektjének első számát tarthatjátok most a kezetekben. Hosszú hónapok gondolkodása, csiszolása, alakítása formálta folyóiratunk koncepcióját és első számát, ahogyan egy képzőművész a nyers agyagot.


Amikor hozzáláttunk mindehhez három cél lebegett a szemünk előtt: magunk is érzékeltük, hogy hosszú évek óta nincs a palettán egy olyan kiadvány, amelynek elsődleges célja a fiatalokhoz kapcsolódó témák feldolgozása, a velük foglalkozó szakemberek támogatása. Egyértelművé vált a számunkra, hogy a NIT és a szervezet körül jelen lévő szakemberek és tudásbázis lehetővé teszi, hogy az ifjúsági szféra módszertani fejlesztéséhez is hozzá járuljunk. Ezen felül pedig úgy éreztük a folyóiratunk életre hívásával magunk is tehetünk a szakmai diskurzus felpezsdítésének érdekében.


Az ifjúsági munka legnagyobb kihívása abban rejlik, hogy nincs még egy célcsoport, amelynél ilyen gyorsan változnak a “felhasználói” trendek, az igények és a szokások. Ebben a folyamatos átalakulásban szeretnénk egy olyan biztos pontot nyújtani az érdeklődők számára, amely egy – egy kiemelt téma mentén szerveződve gyűjti össze az aktuális elméleti és gyakorlati trendeket. Ahogyan a fiatalokat az érdeklődési kör legszélesebb skálája és a sokszínűség jellemzi, ugyanúgy próbáljuk mi is minél szélesebb horizonton mozogva feldolgozni azokat a témákat és területeket, amelyeket az első – és a soron következő – számban megjelenítünk. Az írásokban visszaköszönő sokféleség pontosan azt szimbolizálja, ami az ifjúsági szektort, és általánosságban az ifjúsági munkát is jellemzi.


Aki alkot és dolgozik valamin, sohasem lehet maradéktalanul elégedett azzal, ami a kezei alól kikerül. Így voltunk
ezzel mi is, és szerettük volna a végtelenségig tökéletesíteni mindezt. Elérkezett azonban az idő, hogy a célcsoport alkosson véleményt, segítsen továbbformálni és közösen alakítani az Y.Z.-t. Elvégre közös célunk mindez!”

 

Fogadjátok szeretettel folyóiratunkat, hasznos időtöltést kívánunk az olvasásához! Visszajelzéseiteket, meglátásaitokat és javaslataitokat pedig az yz@ifjusagitanacs.hu e-mail címre várjuk!

[embeddoc url=”http://nemzetiifjusagitanacs.hu/wp-content/uploads/2021/07/Y.Z._1.szam_.pdf” download=”all” viewer=”google”]

 

Ez is érdekelhet
Olvass el

Az Ifjúság Európai Éve

A Nemzeti Ifjúsági Tanács az Európai Ifjúság évének a nemzeti koordinátora. Az ifjúság európai évéről szóló európai parlamenti…